Otteluraportti

Kotarit - FC Dynamo

4 - 4 (2 - 2)

Aika: Sunnuntai 1.2. 2009 klo 10.50
Paikka: Raholan liikuntakeskus

Päivän toisessa ottelussa Kotarit kohtasi kotijoukkueena FC Dynamon punakoneen. Edellinen kiihkeääkin kiihkeämpi ottelu oli vielä kaikkien tuoreessa muistissa, mutta tulevassa ottelussa oli tavoitteena pitää pää kylmänä. Joukkueen sadan tehdyn maalin kausitavoite olisi vielä saavutettavissa, mikäli jokaisessa tulevassa ottelussa tehtäisiin 11-12 maalia. Tavoite jäänee tämänkin kauden osalta saavuttamatta.

Ottelu alkoi Kotareitten lyhyellä hyökkäyksellä, josta vastapuoli pääsi iskemään vastaan. Vastahyökkäys kuitenkin onnistuttiin tyrehdyttämään hieman keskialueen jälkeen ja hyökkääjä vaikutti voimattomalta. Tämä päätti kuitenkin lähettää armottoman kärkkärin kohti Kotareitten maalia. Laukaus muutti suuntaa Kotaripuolustuksesta ehkä useampaankin otteeseen ja Tyntty maalilla oli voimaton. Käsittämätön alku ottelulle, jossa piti tehdä itse maaleja! Vain 51 sekuntia oli pelattu ja kotijoukkue joutui kiristelemään tappioasemassa eteenpäin. Puristus ei kuitenkaan lyönyt sinisiä täysin lukkoon, vaikka ote hieman vastustajalle kirposikin. Hieman ennen kolmea minuuttia Henkka antoi omassa päädyssä sivurajan Tomon jalkaan, jossa pallo pysyikin hämmästyttävän pitkään; Tomo aloitti kuljetuksensa omalta kenttäpuoliskolta harhauttaen kolme Dynamon pelaajaa ja sijoitti pallon hallitusti purjehduksen jälkeen Dynamon maaliin. Kotareitten maalitykki osoitti kyltymätöntä maalinälkää.

Tasoitusmaalin jälkeen pelin taso pysyi hyvänä. Enimmäkseen palloa hallitsi Kotarit, mutta Dynamo iski alati vaarallisin vastahyökkäyksin, mutta suhteellisen harvoin. Viimeinen puolustaja tai Tyntty estivät maalin kerta toisensa jälkeen, kunnes ajassa 15:44 Kotarit hankaloitti omaa tilannettaan. Eräs ensimmäisen puoliajan useasti epäonnistuneista poikittaissyötöistä napsahti suoraan Dynamohyökkääjän jalkaan ja tämä pelasi hyökkääjätovereineen tilanteen hyvin ja kiitti ohittaen loistavalla vedolla Tyntyn. Tämä pienoinen jäätyminen esti Kotareitten johtojuhlat, nimittäin jo 40 sekuntia edellisestä Kotarit tuli uudelleen tasoihin. Juppi kynäsi kaksi punanuttua ja lähetti loistopassin maalin edustalla päivystäneelle Tomolle. Tomo ei nollannut syöttöjä vaan painoi kuulan varmasti tolppien väliin. Oiva taidonnäyte kaksikolta, minkä jälkeen pelin ote siirtyi yksinomaan Kotareille. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasatilanteeseen, sillä Kotareitten ei onnistunut viimeistellä hyviä hyökkäyksiään huolimattomien syöttöjen takia.

Tauolla joukkuetta psyykattiin keskittymään syöttötyöskentelyyn. Toisella puoliajalla syötöt napsuivatkin lähes 50 prosenttisella tarkkuudella omille. Hyökkäyspäädyssä syötöt ja ratkaisut olivat edelleen aivan liian hätäisiä, mutta toisaalta joukkue puolusti erinomaisesti ja vierasjoukkue hätyytteli Tynttyä ani harvoin. Huono syöttötyöskentely kostautui ajassa 24:11. Tyntty ei onnistunut pelaamaan huonosti palautettua palloa huolellisesti omille vaan Juppi joutui venyttämään pallon sivurajalta ja yritti epätoivoisen oloista kääntymistä. Pallo ei lipsahtanut längeistä eikä Tynttykään sitten onnistunut palloa vangitsemaan ja jälleen oltiin tappiolla. Kahden edellisen täydentämänä maali tuntui epäoikeudenmukaiselta hallintaan ja paikkoihin nähden, joskin tilannetta edelsi oma huolimattomuus. Kotarit ei lannistunut vaan jatkoi kauden aikana nähdyllä ihailtavan päättäväisellä pelillä. Otteet kentällä parantuivat hiljalleen, liekö kylmyys karissut jäsenistä. Kotarit esitti välillä jopa useita minuutteja kestäneitä painostusjaksoja vastustajan päädyssä liikuttaen palloa hitailla syötöillä ja yrittäen sahata dynamopuolustusta halki. Dynamo kuitenkin kesti pyörityksen, kunnes Rikardinho kaadettiin selvästi maalivahdin alueen rajojen sisäpuolella. Tuomari antoi armossaan "vain" vaparin aivan alueen viivan tuntumasta. Ossi hämäsi vastustajan muurin ja ilmeisesti maalivahtia myöden koko puolustuksen ja Juppi tälläsi suoraan vapaapotkusta painavan vedon maalin etunurkkaan. Ossin luoma maski oli täydellinen.

Ottelussa nähtiin jatkossakin pitkiä Kotarihyökkäyksiä ja pallo liikkui hämmästyttävän hyvin. Pahaa enteillen pallo ei käynyt juuri nimeksikään punaisten hallussa vaan käytännössä Kotarit pyöritti peliä suvereenisti. Vähätkin pallonmenetykset hoidettiin omille välittömällä tehokkaalla karvauksella yhtä lukuunottamatta. Peso tökkäsi pallon hätäisesti sivurajasta yli. Seuranneesta sivurajasta Dynamo värkkäsi melkoisen härdellin Kotareitten alueelle ja parhaimmillaan maalivahdin alueella oli Tyntyn lisäksi pötköllään kolme sinipaitaa. Surkuhupaisa tilanne päättyi lopulta Dynamon johtomaaliin, joka syntyi luultavasti neljännestä reboundista lähteneestä laukauksesta. Viimeistään tämä maali kymmenen minuutin Kotaripainostuksen jälkeen oli todellinen oikeusmurha! Dynamon kolmas hyökkäys koko toisella puoliajalla ja maali, ihailtavaa tehokkuutta, joka Kotareilta puuttuu täysin. Tehokkuudesta ja Kotareista on oikeastaan turha puhua samassa yhteydessä, nimittäin joukkueen viimeistelyprosentti lienee jossakin 1-5 tietämillä. Tässäkin ottelussa paikkoja oli varmasti neljättäkymmenettä!

Loppupeli hieman hajosi käsiin ja Dynamo oli päästä iskemään ratkaisevan osuman. Tyntty kuitenkin piti Kotarit mukana pelissä ja aivan ottelun loppuhetkillä nähtiin todellista draamaa. Pelikellossa oli yhdeksän sekuntia, kun pallo ylitti Kotareitten päätyviivan. Vaihtopenkki hoputti Tynttyä avaamaan pelin pitkällä, mutta tämäpä vielä käppäili ja tähtäili. Lopulta heitto linkoutui pitkänä kohti Dynamon maalia. Kukapa muukaan kuin Tomo siellä oli niskoineen välissä ja työsti käsittämättömän tasoitusmaalin ajassa 39:59.90, viime kaudella vastaavaa ei hyväksytty! Koko Kotarijoukkue loikkasi kentälle juhlimaan ansaittua tasoitusta, mutta aloitus oli vielä edessä, joten tulipa ylimääräisille kahdeksalle pelaajalle kiire. Ottelun päättyessä Kotareilla oli kentällä maalivahdin lisäksi seitsemisen pelaajaa, joten lievä vaihtovirhe kyseessä, mutta se ei juhlia hillinnyt. Ottelu oli vaikeuksista huolimatta hyvä, ehkä yksi B-sarjan parhaita otteluita koko kaudella. Edessä olisi vielä kuitenkin hankala vääntö Linjateräksen uhrautuvaa joukkuetta vastaan.

Maalit

Ensimmäinen puoliaika

0:51 0-1 Chestakov (Kushniz)
3:00 1-1 Tomo (Henkka)
15:04 1-2 Korsunov (Chestakov)
15:44 2-2 Tomo (Juppi)

Toinen puoliaika

24:11 2-3 Korsunov (-)
30:22 3-3 Juppi (-)
35:20 3-4 Solodovnikov (Miettinen)
39:59 4-4 Tomo (Tyntty)

FC Linjateräs - Kotarit© Kotarit MMV-MMXVII